Skip to main content

Vitakon palkinnot

Viipuri-palkinto

Viipuri-palkinto jaetaan joka toinen vuosi strategiatutkimuksen alalla merkittäviä saavutuksia tehneelle kansainvälisesti arvostetulle tutkijalle. Palkinto on 10 000 €:n suuruinen. Sen saajaksi valitaan LUT-kauppakorkeakoulun tutkimuksen kannalta vaikuttava henkilö.

Vuoden 2021 Viipuri-palkinto myönnettiin professori Henry Chesbrough’lle. University of Californian professori Chesbrough on organisaatioteoreetikko, joka kehitti avoimen innovaation konseptin.

Viipuri-palkinnon saaneita

2022

Professori Henry Chesbrough
Haas School of Business University of California, Berkeley, USA

Ajatusjohtaja Chesbrough tunnetaan maailmalla laajalti avoimen innovaation isänä. Hän esitteli avoimen innovaation konseptinsa vuosituhannen alkupuolella, ja nyt kaksi vuosikymmentä myöhemmin tämä paradigma on edelleen relevantti.
Chesbrough’n erityisalaan kuuluvat avoimen innovaation ohella yritysten liiketoimintamallit, teollisuuden kehitys ja innovaatiostrategiat.

2019

Professori Erik Brynjolfsson 
Stanfordin yliopisto, USA 

Brynjolfsson on laajalti tunnettu tutkimuksestaan ja työstään tietotekniikan tuottavuuden ja tietotalouden suhteen – tekoälyn noususta ja sen vaikutuksista työelämään. Hän on tehnyt uraauurtavaa tutkimusta esimerkiksi digitaalisesta kaupasta, hinnoittelumalleista ja aineettomista hyödykkeistä.

2017

Professori Rebecca M. Henderson
Harvard Business School, USA

Henderson sai palkinnon saavutuksistaan johtamisen ja innovaatioiden alalla. Hendersonin tutkimus keskittyy suurelta osin siihen, miten organisaatiot reagoivat laajamittaisiin teknologisiin muutoksiin. Myös yritysten kestävä kehitys ja kilpailukyky muuttuvassa maailmassa ovat hänen keskeisiä tutkimusaiheitaan.