Sidney Winterin kehittämiä strategiatutkimuksen käsitteitä ja malleja

Neljäs Viipuri-palkinto evolutionaarisen taloustieteen pioneerille

Professori Sidney G. Winter vastaanotti keskiviikkona 14.5.2008 Viipuri-palkinnon kunnianosoituksena ansioistaan taloustieteissä. Winterin pääteos, yhdessä professori Richard Nelsonin kanssa julkaistu An Evolutionary Theory of Economic Change, on kulunut taloustieteen opiskelijoiden käsissä ja innoittanut tutkijoita ympäri maailmaa.

LTY:n kauppatieteellisessä tiedekunnassa hyödynnetään laajalti Sidney Winterin kehittämiä strategiatutkimuksen käsitteitä ja malleja. Väiteltyään Yalen yliopistosta vuonna 1964, Winter on työskennellyt sekä Berkeleyn, Yalen ja Michiganin yliopistoissa että pääekonomistina Yhdysvaltain hallinnossa. Sidney Winterin aktiiviura professorina Wharton Schoolissa, Pennsylvanian yliopistossa Yhdysvalloissa.

Viipuri-palkinto

Viipuri-palkinto perustettiin vuonna 2002, ja se jaettiin nyt järjestyksessään neljännen kerran. Viipurin Taloudellinen Korkeakouluseura ry myöntää palkinnon, 10 000 euroa, joka toinen vuosi sellaisesta strategiatutkimuksen alueella tehdystä ansiokkaasta tutkimuksesta, joka on merkittävällä tavalla tukenut ja edistänyt Lappeenrannan teknillisen yliopiston kauppatieteellisen tiedekunnan tutkimustyötä. Aiempia palkinnon saajia ovat professori David Teece (Kalifornian yliopisto, Berkeley), professori James G. March (Stanfordin yliopisto) ja professori Peter Buckley (Leedsin yliopisto).

Comments are closed.